Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

BŘECLAVSKO: Děti vyrazily do školy, policisté dohlíželi na správné přecházení. 

Břeclavsko - Začátek školního roku je opět tady! Děti mají z prázdnin spoustu zážitků, které sdělují kamarádům během cesty do školy a mnohdy se to projeví i v dopravě. Policisté se během tohoto týdne nejedenou přesvědčili, že školáci nedodržují zásady bezpečného přecházení vozovky.

Celý týden stáli uniformovaní policisté v blízkosti škol u přechodů, aby dohlíželi na bezpečnost zejména těch nejmenších. Od pondělí se také rozběhla tradiční republiková akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, která pokračovala až do pátku. Policisté upozorňovali děti na pravidla, která musí dodržovat, aby se přecházení silnice obešlo bez zbytečných problémů. Cílem preventivního projektu bylo hlavně to, aby si chodci osvojili zásady správného přecházení a přitom nespoléhali na absolutní přednost, když se rozhodou vstoupit do vozovky.  
Šikovní žáci byli od policistů odměněni. Dostali malé sešitky – úkolníčky, kde jsou veškeré rady ohledně přecházení zaznamenané. Věříme, že si tyto rady vezmou k srdci a budou je každodenně dodržovat.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 6. září 2013
Odkazy do noveho okna

Školáci

Školáci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem