Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE!

Celorepublikový projekt zaměřený na chodce a další účastníky silničního provozu opět začíná. 

Druhá část 8. ročníku dopravně preventivního projektu se uskuteční ve dnech od 1. do 5. září 2014 pod vedením Oddělení tisku a prevence Policie ČR a ředitelství služby dopravní policie Policejního Prezidia ČR.

Cílem projektu je upozornit děti, mládež, ale i ostatní chodce na zásady bezpečného chování při pohybu na pozemních komunikacích a přecházení vozovky. Policisté dále budou chodcům připomínat, že na přechodech pro chodce nemají absolutní přednost.

Kampaň se rozhodli opětovně podpořit stálí partneři projektu - Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR, BESIP Ministerstva dopravy ČR, ALTIMA - reflexní prvky a poprvé se k nim připojila i společnost Chupa Chups. Partneři činnost kampaně podpoří drobnými dárkovými předměty. Děti obdrží např. školní úkolníček a reflexní bezpečnostní prvky.

Policisté budou vykonávat zvýšený dohled na rizikových přechodech pro chodce v obcích a městech, především u základních škol, a to ve frekventovaných časech v ranních a odpoledních hodinách dle dohody s vedením základních škol. Na stanovištích budou přítomni taktéž krajští koordinátoři BESIP.

Závěrem bychom rádi poukázali na skutečnost, že děti jsou častými obětmi dopravních nehod, rovněž tak součástí střetů s vozidly na přechodech pro chodce (viz níže).

Řidiči motorových vozidel by měli brát v úvahu nepředvídatelnost dětského jednání a chování a dále skutečnost, že děti jako účastníci silničního provozu mají menší schopnost odhadovat vzdálenost a rychlost jedoucích vozidel, případně předvídat nebezpečné situace.


28. srpna 2014
nprap. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem