Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Bruntál - preventivní akce zaměřená na chodce 

Již týden navštěvují děti školní lavice a se začátkem školního roku probíhá také tradiční celorepubliková dopravně-preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, která je zaměřena na zvýšení bezpečnosti chodců.

I v okrese Bruntál, na vybraných přechodech pro chodce, policisté dohlíží v ranních a odpoledních hodinách tohoto prvního školního týdne na chodce. V pátek 7. 9. 2018 ráno proběhla preventivní akce u Základní školy Dvořákův okruh v Krnově. Osloveným chodcům jsme připomenuli pravidla bezpečného přecházení, zmínili jsme důležitost prvků zvyšující jejich viditelnost a upozornili je, že ani na přechodu pro chodce nemají absolutní přednost. Většina z chodců věděla, jak správně přejít vozovku, že se musí rozhlédnout na obě strany a nemají do silnice vbíhat. Na závěr jsme je odměnili drobnými dárky a reflexními předměty.

V rámci tohoto preventivního projektu se uskutečnily také na Základní škole Dvořákův okruh semináře pro žáky třetích tříd, kde jsme zopakovali pravidla bezpečnosti v silničním provozu.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková
 

7. 9. 2018

Odkazy do noveho okna

3 zebra1 (1)

3 zebra1 (1) 

Detailní náhled

2 zebra3

2 zebra3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem