Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zebra se představuje v novém kabátu

Preventivní projekt policie „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ dostává novou podobu. Stávající preventivně informační činnost cílená prioritně na bezpečí chodců při přecházení vozovky doplní pracovní sešit pro děti zaměřený nejen na bezpečnost v silničním provozu ale také na osobní bezpečí. 

Zebra se za Tebe nerozhlédne fullZebra se za Tebe nerozhlédneNa děti čeká každý týden jedno téma navazující na aktuální roční období a s ním spojená úskalí (nejen) v dopravě. Děti se při práci se sešitem prostřednictvím různých úkolů, které podporují kreativitu a ověřují znalosti z českého jazyka a matematiky i všeobecné vědomosti, hravou formou dozví nebo si zopakují, jak se pohybovat v provozu bezpečně v roli chodce, cyklisty, cestujícího v MHD či spolujezdce. Úkoly a tématy provede malé čtenáře oblíbená Zebra, která s inovací projektu získala novou podobu.

Obtížností úkolů odpovídá pracovní sešit zejména 3. a 4. třídám základních škol. Děti mohou se sešitem pracovat jak ve školním, tak v domácím prostředí. Využití proto může najít také ve školních družinách, domech dětí a mládeže, dětských domovech, volnočasových kroužcích, zájmových sdruženích, která se věnují bezpečnosti v dopravě a dopravní výchově aj. 

Materiál je volně dostupný a pracovat s ním tak v případě zájmu může každý.

Vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR plk. Zuzana Pidrmanová k nové tváři projektu dodává: „Není náhodou, že novinku představujeme na začátku školního roku. Prezentace nové Zebry je součástí komplexních dopravně preventivních opatřeních zaměřených na bezpečí dětí vracejících se po prázdninách do školních lavic.“ Policisté budou stejně jako každý rok dohlížet v prvních zářijových dnech v exponovaných časech na riziková místa v okolí školských zařízení.

kpt. Mgr. Veronika Hodačová
2. 9. 2019

vytisknout  e-mailem