Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze zásuvky v baru vzal peníze

MOST - Využil příležitosti, kdy obsluha odešla; Žena přišla o kabelku a mladík o mobil. 

Zapomněla kabelku na vozíku, někdo si ji vzal
Nepříjemné zjištění čekalo jednu postarší ženu z Lounska. Té se tento týden prodražil nákup v jednom mosteckém supermarketu. Při odchodu měla svoji kabelku zavěšenou na háčku nákupního vozíku a tu tam zapomněla a z místa odjela. V ní měla osobní doklady, mobilní telefon, finanční hotovost a platební kartu. Asi po deseti minutách začala kabelku hledat a k prodejně se hned vrátila. Kabelku však již nenašla. Té se zmocnil neznámý nálezce, který si ji přivlastnil. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté. Ženě vznikla škoda ve výši 15 tisíc korun.

V herně ukradl deset tisíc, kradl v krámě, okradl příbuznou a známou. šel do vazby
Z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci čelí obvinění 28letý muž z Mostu. Ten má mít na svědomí čtyři krádeže. V jedné mostecké prodejně si tento víkend do svého batohu ukryl zboží za více než 1 500 korun. Byl na místě zadržen ostrahou prodejny a předán policii. V centru Mostu přišel začátkem července do herny, kde využil okamžiku, kdy obsluha odešla do zadních prostor, vnikl za obslužný pult a tam z neuzamčené zásuvky odcizil hotovost ve výši 10 000 korun. Následně z herny utekl. V dalším případě měl tento měsíc v ulici Budovatelů vniknout do bytu své příbuzné, když vykopl vstupní dveře, které poškodil a uvnitř rozbil kopem kuchyňský sporák a následně z bytu odešel. Majiteli bytu způsobil škodu ve výši  6 500 korun. Do téhož bytu přišel o dva dny později a své bývalé přítelkyni odcizil peněženku s doklady. Celkem způsobil škodu ve výši 18 600 korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání a soud včera muže poslal do vazby. Za tyto krádeže obviněnému hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Už v minulosti byl za krádeže odsouzen a potrestán.

Na diskotéce přišel o mobil
O svůj mobilní telefon přišel na jedné mostecké diskotéce mladý muž z Mostu. Neznámý pachatel ho o něj připravil možná přímo v objektu diskotéky, nebo cestou domů. Muži byla krádeží telefonu způsobena škoda ve výši 9 000 korun. Odcizení mobilu poškozený oznámil mosteckým policistům, kteří se nyní trestným činem zabývají.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. července 2019

vytisknout  e-mailem