Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze statistiky dopravních nehod

CHOMUTOVSKO - Listopadová nehodovost ve srovnání s loňskem klesla. 

Chomutovští policisté v uplynulém měsíci zaevidovali 101 dopravních nehod. Toto číslo je ve srovnání s loňským listopadem o dvacet nižší. Méně než vloni bylo i lidí, kteří v důsledku střetů na vozovkách utrpěli nějaká zranění. Tentokrát bylo 15 účastníků nehod zraněno lehce (v r. 2019 to bylo 23) a dva těžce (v r. 2019 to byli 4). Stejně jako v listopadu 2019 ani tentokrát naštěstí nikdo nezemřel.

Hmotné škody byly celkově vyčísleny na částku přesahující 4,5 milionu korun, což je o téměř 800 tisíc korun méně než vloni. Viníkům nehod byly uloženy pokuty v celkové částce 37.400 korun.

Podíl zvěře na celkovém počtu kolizí byl opět nezanedbatelný (17). Většinu nehod (82) zavinili řidiči motorových vozidel, v jednom případě byl na vině řidič nemotorového vozidla a jednou chodec. Na prvním místě v žebříčku příčin je uveden nesprávný způsob jízdy (57), následuje nepřiměřená rychlost (16) a nedání přednosti v jízdě (8). Dvě nehody byly zapříčiněny chybným předjížděním. Ovlivnění alkoholem u viníka dopravní nehody zjistili policisté čtyřikrát.

Více než čtvrtina kolizí (28) se odehrála na místních komunikacích. Dále to byly silnice druhé třídy (22), třetí třídy (18), účelové komunikace (také 18) a silnice první třídy (15).

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 4. prosince 2020

vytisknout  e-mailem