Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ze dvou vozů odčerpal benzín a z dílny odcizil nářadí

KOLÍNSKO – Nevšimli jste si podezřelé osoby? 

Kolínští policisté šetří případ krádeže nářadí a poškození vozidel, z nichž neznámý pachatel odcizil benzín. K této události došlo v nočních hodinách z 13. na 14. ledna 2022 v ulici Plynárenská v Kolíně.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel překonal souvislé oplocení domu, čímž se dostal na soukromý pozemek. Tam vnikl do garáže, kde navrtal nádrž u vozidla Škoda Felicia, z něhož odcizil asi 21 litrů benzínu. Poté se přesunul do dílny, odkud odcizil čerpadlo, motorovou pilu, vrtačku a další druhy nářadí. Nakonec se přesunul k jinému domu, před nímž bylo zaparkované vozidlo Škoda Fabia, ze kterého odcizil okolo 20 litrů benzínu.

Dosud nezjištěný pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přesahující 20 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost a prosíme o jakékoliv poznatky k možnému pachateli. Pokud jste si někoho podezřelého všimli a mohli byste nám pomoci se ztotožněním osoby, ozvěte se nám na telefonní číslo 974 874 710 nebo na mobil 602 263 021. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
19. ledna 2022

vytisknout  e-mailem