Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům, s vozidlem havaroval

LIBERECKO - V sobotu ve večerních hodinách pronásledovala policejní hlídka v obci Višňová - Víska vozidlo cizí státní příslušnosti, které řídil zdrogovaný řidič. Řidič nakonec s vozidlem havaroval. 

V sobotu 30. května 2015 před osmou hodinou večer se o pořádné pozdvižení na Frýdlantsku postaral 22letý řidič Toyoty Yaris cizí státní příslušnosti. Muž se zprvu pohyboval s vozidlem po obci Andělka, kde si jej všimli místní občané a ti na pohyb podezřelého, pro ně neznámého vozidla upozornili frýdlantské policisty. Domnívali se, že by se mohlo jednat o člověka, který zde chce páchat trestnou činnost. Ve stejné obci se pohybovalo ještě i další pro ně neznámé vozidlo, kterého si tam již všimli i o týden dříve. Jednalo se o dodávkové vozidlo Kia Carneval. Bezprostředně po upozornění místních občanů na tato vozidla, obě cizí stání příslušnosti, policisté provedli kontrolu řidiče dodávky. Zjistili, že muž nemá za volantem, co dělat, neboť nevlastní řidičské oprávnění na žádnou ze skupin řidičských oprávnění. Druhé vozidlo však začalo před policisty ujíždět směrem k obci Višňová -Víska, kde následně havaroval. Naboural do budovy místního obchodu, dopravního značení a plechové skříně s propanbutanovými lahvemi. Následkem nárazu skončilo vozidlo v konečném postavení na střeše. 

Nehoda Višňová - Víska
Po nehodě se vyprostil řidič z vozidla a začal utíkat, přesto ho frýdlanští policisté po pár stovkách metrů dopadli. Můžeme mluvit o velkém štěstí, že při této hrůzostrašně vypadající nehodě nebyl nikdo zraněn a také, že nedošlo k výbuchu propanbutanových lahví. U řidiče byla provedena dechová zkouška přístrojem Dräger, která byla negativní. Dále byl proveden orientační test na zjištění návykových látek Drugwipe 5 S, který prokázal pozitivní výsledek na  přítomnost látky Amphetamin/metamphetamin. Jak se později na policejní služebně ukázalo, i tento mlladík neměl za volantem co pohledávat. Nevlastnil řidičské opravnění na žádnou ze skupin řidičských oprávnění a ke všemu usedl za volant pod vlivem drog.  Havarované vozidlo bylo z místa nehody odtaženo smluvní odtahovou službou.

Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté.

Druhého muže z dodávky řeší policisté v přestupkovém řízení, kdy přestupek oznámí příslušnému správnímu orgánu, který dále ve věci rozhodne.

Tímto bychom chtěli poděkovat místním občanům, kdy velice oceňujeme jejich spolupráci. Ta je velmi přínosná, neboť si všímají pohybu podezřelých vozidel či osob v příhraničních obcích, osob, které by zde mohly páchat trestnou činnost a poznatky předávají místním policistům. Rozhodně by se však v případě, že zjistí pohyb nějaké podezřelé osoby či vozidla neměli sami snažit o jejich zadržení, ale bezprostředně informovat policisty.

V uplynulém roce jsme na území Libereckého kraje řešili celkem 399 řidičů, kteří se dopustili přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z toho 132 jich bylo na Liberecku. Od počátku letošního roku do konce dubna bylo v kraji těchto případů 135 a na Liberecku 52.


1. 6. 2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Nehoda Višňová - Víska

Nehoda Višňová - Víska 

Detailní náhled

Nehoda Višnová - Víska1

Nehoda Višnová - Víska1 

Detailní náhled

Nehoda Višňová - Víska2

Nehoda Višňová - Víska2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem