Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zcizené mobilní telefony

KLADENSKO – Policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a dávali si pozor na své věci. 

Na linku 158 byla dne 5. srpna 2017 oznámena před devatenáctou hodinou krádež mobilního telefonu v Kladně v ulici Vitry.

K sedícímu pětatřicetiletému muži na lavičce poblíž autobusové zastávky přistoupil neznámý muž ve světlém oblečení a  začal ho nejprve slovně urážet a poté požadoval vydání mobilního telefonu. Muž vydání telefonu odmítl a vložil si ho do kapsy u kalhot. Pachatel mu následně v nestřeženém okamžiku shodil z hlavy kšiltovku. V momentě, kdy se muž ohýbal pro svoji kšiltovku, zmocnil se pachatel mobilní telefonu vytažením z kapsy a ihned z místa činu utekl. Vzniklá škoda byla vyčíslena předběžně na 1 000,-Kč.

Téhož dne v odpoledních hodinách  došlo v Oblastní nemocnici Kladno ke krádeži mobilního telefonu a skutek byl oznámen na linku 158  poškozenou pětatřicetiletou ženou. V daném okamžiku, kdy pacientka usnula na pokoji v prostoru lůžkové části jednoho z oddělení byla okradena neznámým pachatelem, který z nočního stolku odcizil mobilní telefon i s nabíječkou.  Pachatel svým jednáním způsobil poškozené škodu ve výši 5 500,-kč.

Policisté příslušných obvodních oddělení oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelích pátrají.

Kladenská policie neustále upozorňuje občany, že drzost pachatelů je nevyzpytatelná a aby neponechávali své věci bez dohledu, neboť pachatelům  k trestné činnosti postačí mnohdy jen  malá chvilka nepozornosti.   

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

8. srpna 2017

vytisknout  e-mailem