Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zbytečná smrt

České Budějovice - Mladý muž byl při kopání vltavínů zavalen hlínou. 

Od dnešního dopoledne vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté případ zavalení muže hlínou.
 
Před 9. hodinou přijal operační důstojní Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o nálezu mrtvého muže (35 let z regionu), který byl zavalen pískem a hlínou, při kopání vltavínů na poli u obce Ločenice, část Nesměň na Českobudějovicku. Na místo byla vyslaná hlídka obvodního oddělení Trhové Sviny, kteří zjistili že v jámě, hloubce cca 2,5 metrech, leží tělo muže. Na místo se se dostavili příslušníci Zdravotnické záchranné služby jihočeského kraje a Hasičského záchranného sboru jihočeského kraje. Zasahující lékař, po ohledání těla mohl jen konstatovat smrt. Přítomní hasiči následně pomocí vyprošťovací trojnožky s příslušenstvím vyprostili tělo muže na zemský povrch.
 
Případ si poté převzali českobudějovičtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu Usmrcení z nedbalosti.
 
Tato událost by měla být varování pro současné i budoucí kopáče vltavínů, kteří se svým jednáním vždy dopouštějí protiprávního jednání a ohrožují nejen své životy, ale devastují přírodu kolem nás!
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
29. července 2015
Odkazy do noveho okna

Jámy po kopáčích

Jámy po kopáčích 

Detailní náhled

Jámy po kopáčích II.

Jámy po kopáčích II. 

Detailní náhled

Zavalený muž I.

Zavalený muž I. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem