Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zbraňová amnestie odhalila nebezpečnou munici

HRADECKO - Senior měl doma dělostřelecký granát 

Policistům Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál volal v pátek 68letý muž z Hradecka s tím, že by chtěl v rámci zbraňové amnestie bezpečně zlikvidovat vojenskou munici, kterou má doma v dílně. Hovořil o tom, že má vnoučata a obává se, aby náboje, kterých prý má několik kusů, nenalezly a neocitly se tak v ohrožení. S policisty se domluvil, že k němu domů přijedou v pondělí.

Dnes dopoledne, když přijeli  k oznamovateli do jeho rodinného domu v městské části Rusek, je ale čekalo velké překvapení. Kromě 17 kusů nábojů, o kterých muž mluvil, zde nalezli funkční 125 mm tříštivotrhavý dělostřelecký granát. Okamžitě tedy zavolali na místo pyrotechniky Policejního prezidia ČR, kteří po ohledání munici včetně granátu odvezli k bezpečné likvidaci.

K dnešnímu datu policisté v Královéhradeckém kraji evidují v rámci zbraňové amnestie celkem 36 kusů odevzdaných zbraní určených k likvidaci nebo dodatečné registraci (3 kusy kategorie A, 17 kusů kategorie B a 16 kusů kategorie C). Držitelé odevzdali také 283 kusů střeliva.

Více ke zbraňové amnestii zde.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 21.7.2014, 13:30

 

Odkazy do noveho okna

dělostřelecký granát

dělostřelecký granát 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem