Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zbraně a drogy

Policisté při silniční kontrole našli u řidiče drogy, dvouhlavňovou historickou zbraň a dvě útočné pušky. Ten nevlastnil zbrojní průkaz a tvrdil jim, že zbraně u něj zapomněl kamarád. 

V úterý si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli v Chilské ulici v Praze 4 rychle jedoucího vozidla, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Při silniční kontrole byl řidič nervózní a měl rozšířené zorničky. Z tohoto důvodu se policisté rozhodli provést u muže test na drogy, který na místě odmítl. Jelikož byla z auta cítit chemie a řidič byl stále víc nervózní, provedli kolegové prohlídku vozidla. Na přední sedačce nalezli v sáčku větší množství pervitinu, v loketní opěrce dvouhlavňovou historickou zbraň a v kufru dvě poloautomatické útočné pušky. Lustrací policisté zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu.

Vzhledem k těmto skutečnostem policisté řidiče omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu, kde si ho převzali kriminalisté.

Jednapadesátiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 30. 4. 2022

vytisknout  e-mailem