Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zběsilou honičku ukončil až vrtulník

NYMBURSKO - KRÁLOVÉHRADECKO - Pronásledovaný řidič ujížděl přes dva kraje, zadržen byl u obce Chleby. 

Nebezpečné pronásledování ujíždějícího vozidla zažili včera ve večerních hodinách policisté z Královéhradeckého a Středočeského kraje. Řidič osobního vozidla svojí rychlou jízdou zaujal policisty z dálničního oddělení Pravy poblíž Hradce Králové a jelikož nerespektoval jejich výzvy k zastavení, tak se za ním vydali a začali jej pronásledovat. Operační důstojník přizval ke spolupráci všechny nymburské hlídky a zároveň na místo vyslal vrtulník letecké služby k monitoringu pohybu pronásledovaného vozidla. Krátce před devátou hodinou večerní sjel pronásledovaný řidič s vozidlem do pole s vojtěškou, kde vozidlo odstavil a dal se na útěk. Prostřednictvím vrtulníku letecké služby byl podezřelý muž spatřen a označen světelným kuželem. Následně byl policisty z obvodního oddělení Městec Králové zadržen.

Pilot vrtulníku si povšiml, že těsně před zadržením muž něco odhodil a toto místo označil souřadnicemi a předal je pozemním hlídkám. Doohledáním místa činu se dnes podařilo policistům nalézt sáček s bílou krystalickou látkou, která bude podrobena expertíze. Dále bylo ve vozidle spatřeno větší množství krabic s nezjištěným obsahem a v současné chvíli nymburští kriminalisté čekají na povolení k prohlídce tohoto vozidla.

U devětatřicetiletého muže byl proveden orientační test ke zjištění přítomnosti návykové látky, který vyšel jako pozitivní na látku Amfetamin/Metamfetamin. Dále bylo lustrací zjištěno, že podezřelý není vlastníkem řidičského oprávnění a že je po muži vyhlášeno celostátní pátrání pro nenastoupení do výkonu trestu odnětí svobody. Proto byl po provedení neodkladných úkonů eskortován do vazební věznice Praha.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Není však vyloučeno, že jeho trestní stíhání bude rozšířeno ještě o další trestné činy.  

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
12. října 2018

vytisknout  e-mailem