Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zběsile ujížděl několika hlídkám

PŘÍBRAMSKO - Operační důstojní vyslal dne 16. ledna krátce před desátou hodinou večerní policisty z obvodního oddělení Dobříš a Příbram na dálnici D/4, kudy mělo ujíždět vozidlo, které bylo v pátrání.  

Auto jelo velmi vysokou rychlostí přesahující i 200 km/h, řidič nereagoval na žádné výzvy k zastavení a pronásledovaly ho již hlídky z Prahy.

K násilnému zastavení vozu byl použit zastavovací pás. Policisté z prvosledové hlídky Příbram jej rozvinuli přes vozovku u obce Skalka, když měli ujíždějící automobil na dohled. Místo bylo označeno služebním vozidlem se zapnutým světelným výstražným zařízení s nápisem Stop. Motorista na výzvu ale nereagovalo a přejel přes zastavovací pás. Poté ujel ještě asi necelé dva kilometry a z důvodu defektu předních pneumatik zastavil u obce Bytíz.

Na místě jsme zadrželi čtyři osoby, tři muže a jednu ženu. Jak se následně ukázalo, 43letý řidič má platný zákaz řízení. Dechová zkouška u něj byla negativní, test na drogy však odmítl. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Ve věci probíhají další úkony trestního řízení.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
18. leden 2017

vytisknout  e-mailem