Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zběsile ujížděl a schovával se v potoce

PŘÍBRAMSKO - Jednačtyřicetiletý muž se snažil před policisty ukrýt v pár centimetrech vody v potoce,  

prozradily ho však nad hladinou vykukující bílé tenisky.

Celá událost začala včera dne 8. října krátce před šestou hodinou večerní v Dobříši v ulici Za Poštou, kde si policejní hlídka v civilním vozidle všimla protijedoucí Avie, kterou řídil muž jim dobře známý. Ten měl již nastoupit za distribuci drog do vězení, nástupu trestu se však vyhýbal. Dotyčný kriminalisty poznal a začal okamžitě ujíždět. Policisté ho při pronásledování opakovaně vyzývali k zastavení vozidla. Řidič však rozhodně neměl v úmyslu zastavit a při zběsilé jízdě, kdy nerespektoval žádné dopravní značky či předpisy, dokonce opakovaně projel jednosměrnou ulicí v protisměru a ohrožoval tím jiné automobily.

Z města Dobříš vyjel směrem na obec Rybníky. Hlídku, která se ho snažila předjet, neváhal ani vytlačovat ze silnice, protože ohrožoval život a zdraví osob byly použity donucovací prostředky hrozba namířenou střelnou zbraní a následně i varovný výstřel, na což pronásledovaný muž vůbec nereagoval. Poté sjel na polní cestu k chatové osadě a ve chvíli, kdy při otáčení zpomalil, mu policisté prostřelili pneumatiku u automobilu. Ani prázdné kolo mu ale nezabránilo ujíždět dál. Nedostal se však daleko, před obcí Rybníky sjel na louku, kde v plné rychlosti vjel do potoka a narazil do jeho dna. Pak se ještě snažil schovat pod vodou, to se mu ale nepodařilo a kriminalisté použili hmaty a chvaty k jeho zadržení. Při této havárii pachatel utrpěl poranění a byl převezen do nemocnice k ošetření.

Policisté následně zjistili, že dotyčný má u sebe téměř pět gramů bílé krystalické látky, má platný zákaz řízení a je pod vlivem pervitinu. Ještě ten den mu sdělili obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což stanovuje trestní zákoník až šestiletý pobyt za mřížemi.

V souvislosti s touto událostí pátráme po řidičce vozidla značky Saxo či Peugeot 206 (207) stříbrné barvy, kterou při ujíždění pachatel ohrozil u odbočky na obec Rybníky kolem šesté hodiny večerní. Informace je možné podat na bezplatnou linku 158 nebo na mobilní telefon 724 151 634.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
9. říjen 2015

vytisknout  e-mailem