Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zběsilé pronásledování Prahou za bílého dne

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali zlatou Audinu, která ujížděla v protisměru a nerespektovala světelné výstražné znamení. 

V pondělí, deset minut před patnáctou hodinou, si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli, v ulici u Kněžské louky v Praze 3, vozidla zlaté barvy, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na policejním vozidle rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět po Spojovací ulici. Na pomoc „Pejákům“ se přidaly i další hlídky, které byly v tu chvíli v terénu. Zběsilá honička pokračovala do ulice Pod Táborem, kde řidič projel křižovatku na červenou. V Nedokončené ulici se snažil řidič zlaté Audiny vytlačit policejní vůz ze silnice. Několikrát během pronásledování vjel do protisměru a ohrozil tak ostatní účastníky silničního provozu. Při průjezdu Průmyslovou ulicí, prorazil řidič pneumatiku na svém vozidle, nezvládl řízení a narazil do plně obsazeného vozidla Mercedes, které jelo v tu dobu před ním. To ho však neodradilo, vystoupil z vozidla a začal utíkat směrem k zastávce Starý Hloubětín. Tam ho policisté z pohotovostní motorizované jednotky doběhli a za použití donucovacích prostředků podezřelého zadrželi.

Po dopadení „Péjáci“ zjistili, že téhož muže řešili den předtím v jednom z obchodních řetězců, a to za drobnou krádež. Dále se v evidencích dozvěděli, že muž má uložené tři platné zákazy řízení a provedený test na drogy byl pozitivní. V minulosti byl také odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Jednatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 5. 5. 2020

Odkazy do noveho okna

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

zákrok PMJ

zákrok PMJ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem