Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Závody zásahových jednotek mají svého VÍTĚZE

Jihočeský kraj - Vyhlášením vítězů mezinárodního závodu zásahových jednotek skončil druhý den závodů, pohár policejního prezidenta si odváží profesionálové z Prahy, slovenský tým získal stříbro... 

Včera se deset soutěžících týmů těch nejlepších policejních specialistů zásahových jednotek Policie ČR potýkalo s posledními třemi disciplínami. Své dovednosti předvedli také hosté ze Slovenska, jednotka z Košic a Bánské Bystřice. Také členové URNY a jednotlivých krajských ředitelství ze sebe vydali to nejlepší. Na střelnici v Českém Krumlově a v jejím okolí předvedli policisté zásah proti gangu drogového bosse. Vrtulník letky Policie ČR tým vysadil poblíž objektu, který museli profesionálové tzv. vyčistit, eliminovat nebezpečné pachatele a zachránit a nezranit rukojmí. Překvapením pro všechny byl na střeše objektu ukrytý samopalník i s ním se však policejní borci vypořádali. Na střelnici pak tým čekalo několik dalších ozbrojených pachatelů. Bonusem byla eliminace bosse. Tato disciplína s názvem DROGY byla ještě zpestřena zkouškou přesunu, respektive testem řidičských schopností řidiče týmu. Další velmi náročnou a realitu připomínající disciplínou byl zásah ve městě duchů, to totiž velmi připomíná opuštěné plicní sanatorium v Hrudkově. Situace pod názvem LÉČEBNA si vyžádala mimořádné orientační schopnosti a také střelecké umění. Při vniknutí teroristického komanda do objektu bylo uvězněno zhruba padesát nevinných osob. Najít je a zlikvidovat únosce jen s kusými informacemi jedno zaměstnance, který se stihl ukrýt, si vyžádalo plné nasazení týmu. Opuštěné márnice v objektu také nikomu na náladě nepřidaly. Zkouška týmové práce, práce ve výškách a nad volnou hloubkou na lezeckém trenažéru JAKUB bylo pro policejní specialisty již odpočinkem, tedy jak pro koho!

A jak tedy celé mistrovství dopadlo? Na úterním slavnostním večeru vyhlásil vítěze jihočeský policejní ředitel Luděk Procházka. Podle výsledků a dosažených časů jsou všichni vítězové, podle hodnocení a započítání penalizací obsadil bronzové místo tým zásahové jednotky královehradeckého policejního ředitelství. Druhé místo, stříbrný pohár získal tým ze Slovenska, pohotovostní útvar Bánská Bystrica. Úplnými mistry se pak ziskem prvního místa v těchto mezinárodních závodech stali profesionálové z Krajského policejního ředitelství  hl. města Prahy.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

4. října 2017

Odkazy do noveho okna

Závody ZJ den druhý pachatelé a rukojmí

Závody ZJ den druhý pachatelé a rukojmí 

Detailní náhled

Závody ZJ den druhý příprava na úkol

Závody ZJ den druhý příprava na úkol 

Detailní náhled

Závody ZJ den druhý vniknutí do objektu

Závody ZJ den druhý vniknutí do objektu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem