Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Závod speciálních jednotek ŠUMAMAN 09

Jihočeská policie zve širokou veřejnost dne 9. 5. 2009 k Lipenské přehradě do Přední Výtoně, na XII. ročník závodu speciálních policiejních jednotek Šumaman 2009 s velkým doprovodným programem.  

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem Policie České Budějovice, UNITOP ČR a Občanským sdružením Přední Výtoň, pořádá dne 9. května 2009 v Přední Výtoni, v areálu Policie České republiky u Lipenské přehrady a v přilehlé překrásné jihočeské přírodě, XII. ročník vysoce prestižního závodu ŠUMAMAN 2009.
 

Na již tradičně náročné trati, dlouhé několik desítek kilometrů, změří své síly členové nejméně osmi pětičlenných družstev. Sportovce především z řad policie, zásahových a speciálních jednotek, čekají překážkové dráhy, jízda na kolech v členitém terénu, slaňování ze skalních útvarů, jízda na člunech, zdolávání traverzu a provazových žebříků, běh terénem a jiné fyzicky náročné překážky, které jsou na trati poskládány velmi rafinovaně, vždy tak aby unavené závodníky „dorazily“ či motivovaly k vrcholným výkonům. Překážky i disciplíny na trati, prověří zdatnost a odolnost všech závodníků.


Závod bude odstartován v sobotu 9. 5. 2009 v 07:00 v Přední Výtoni u penzionu Vyhlídka. V půl osmé večer proběhne vyhlášení vítězů a předání cen.
V rámci doprovodného sobotního programu připravili organizátoři i dětský závod ŠUMAMAN JUNIOR TRIATLON a pro děti do šesti let jsou připraveny různé zábavné a vědomostní hry i soutěže. V průběhu sobotního dne vystoupí také se svými ukázkami kynologové, policejní pyrotechnici. V případě příznivého počasí předvedou své umění i piloti vrtulníku armády ČR. Sobotní program bude ukončen velkolepým ohňostrojem.
 

Všichni příznivci sportu či jihočeské přírody, jsou na sobotní den organizovaný jihočeskou policií, srdečně zváni.

 

vytisknout  e-mailem