Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zaútočil na tchána a pak i na záchranáře

KARLOVARSKO – Krátce po činu byl zadržen. 

Policejní hlídka Obvodního oddělení Karlovy Vary Rybáře byla přivolána 23. 9. 2017 kolem 14:20 hodin do Dalovic k případu napadení člena posádky Rychlé záchranné služby.

Události měla předcházet rozepře v jednom z bytů v Dalovicích, kdy 21letý muž měl pod vlivem alkoholu fyzicky napadnout svého tchána. Muž následkem útoku utrpěl zranění na temeni hlavy, které si vyžádalo přivolání záchranné služby.

Přivolaná záchranná služba ošetřovala na místě zraněného muže. Agresivní mladík však začal záchranáře fyzicky a verbálně napadat, ti tak nemohli v ošetřování zraněného muže pokračovat. Mladík poté zaútočil několika ranami sevřenou v pěst proti záchranáři. Ti museli místo opustit, ale ani poté útok nepřestal a agresivní mladík napadl záchranáře několika údery do obličeje i před domem. Nakonec se museli záchranáři schovat v sanitním voze a tím zabránili dalšímu útoku.
Přivolaní policisté během chvilky zadrželi útočníka. Vzhledem k tomu, že byl pod vlivem alkoholu, odvezli ho na záchytnou stanici.

Včera karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 21 letého muže a obvinili ho z přečinu pokus ublížení na zdraví a výtržnictví.
V případě prokázání viny hrozí obviněnému až pětiletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
26. 9. 2017

vytisknout  e-mailem