Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zatímco pracovali, doma je navštívil zloděj

NÁCHODSKO - V regionu řádil bytař, způsobil škodu téměř 100 tisíc 

 
 
zabezpečení bytu.jpgIlustrační foto -zabezpečení bytu/Policie ČR
Není nic neobvyklého, že se po ránu byty a celá patra činžovních a panelových domů vylidní. Rodiče vypraví děti do školy a odejdou do práce. V bytech a na chodbách se rozhostí ticho a obydlí opět ožijí až odpoledne po návratu svých obyvatel.
 
V pondělí 5. prosince 2011 ale bylo v několika domácnostech náchodského regionu všechno jinak. Chodby panelových domů v Náchodě a Jaroměři znovu ožily krátce po odchodu svých obyvatel. Bohužel však návštěvami nevítanými, přímo zlodějskými. Během jediného dne policisté zaznamenali a začali vyšetřovat 7 případů vloupání.
 
Zloděj či zloději postupně vnikli do dvou bytů na náchodském sídlišti U nemocnice a do čtyř bytů v paneláku na jaroměřském předměstí. Jedno vloupání nahlásil také majitel rodinného domku v obci mezi Náchodem a Jaroměří. Dovnitř zloděj vnikal vždy nevybíravě bez klíče, u panelákových bytův ypáčením dveří, v rodinném domku zvolil vstup rozbitým oknem. V jednom případě se mu dveře překonat nepodařilo, v ostatních bohužel uspěl.
 
Při svých krátkých a rychlých návštěvách pachatel bral hotové peníze, šperky, drobnou elektroniku a s úklidem si žádnou hlavu nedělal. Celkové způsobené škody včetně poškozených či zničených dveří a interiéru policisté sečetli na bezmála sto tisíc korun.
 
Po pachateli či pachatelích policisté pátrají a upozorňují obyvatele domů a bytů, aby své příbytky dobře zajistili. V případě, že jsou doma a u sousedů uvidí neznámé podezřelé osoby nebo na chodbě uslyší divný šramot, ať neváhají a zavolají přes bezplatnou linku 158 policejní hlídku. Možná, že zrovna jejich všímavost pomůže chytit zloděje a zachránit peníze a cennosti, kterými by si jiný na úkor poctivých občanů vylepšil svoji peněženku pro nákup vánočních dárků.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
7.12.2011 ve 12.00 hodin

vytisknout  e-mailem