Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zatímco muž pracoval na zahradě, do domu mu vnikl zloděj

MLADOBOLESLAVSKO – Policistům se za několik dní podařilo podezřelého vypátrat. 

Pocit, který by nechtěl zažít asi nikdo z nás se naskytl 30letému muži z Benátek nad Jizerou. Zatímco muž zahradničil u svého domu, jiný muž se mu pohyboval po době, kde si pravděpodobně obhlížel, co by si mohl odnést.

Vše se stalo 26. června 2022 v podvečerních hodinách. Muž, který v rodinném domě bydlí si vyšel na zahradu zalít květiny, a přitom nechal odemčené a otevřené vchodové dveře. Této příležitosti využil podezřelý muž, který do domu vniknul a porozhlédl se po něm, poté co byl na odchodu se ve dveřích střetl s majitelem domu a začal se vymlouvat na to, že ho hledal, aby se zeptal, zda pro něj nemá nějakou práci. Poškozený do té doby nikdy předtím muže neviděl, řekl mu ať okamžitě odejde a až později si všiml, že mu zmizely hodinky v hodnotě 3 tisíc korun.

Na základě poskytnutého popisu podezřelého muže trvalo policistům jen několik dní, než se jim podařilo podezřelého vypátrat. Podezřelý měl v době kontroly na ruce i odcizené hodinky.

Provedeným šetřením policisté zjistili, že se skutečně jedná o podezřelého a ten se jim i doznal.

Benátečtí policisté 30letému muži sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody, za což hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Touto cestou bychom chtěli apelovat na všechny, aby zavírali a zamykali dveře, a to i v případě, že jdou jen na malou chvíli ven kolem domu. Zloděj může takového okamžiku využít a do domu vstoupit. Pokud opouštíte dům nebo byt na delší dobu, pamatujte vždy na dostatečné zabezpečení vlastního majetku. Vchodové dveře vždy uzamkněte, důkladně uzavřete a zabezpečte i okna a doporučujeme nainstalovat i různá zabezpečovací zařízení, jako například kamery a alarmy, které mohou výrazným způsobem zvýšit zabezpečení vašeho majetku a obydlí.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. července 2022

vytisknout  e-mailem