Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zatajení věci

KLATOVY - Policisté zjistili ženu, která si ponechala peníze z nalezené peněženky. 

       Ve čtvrtek 30. listopadu tohoto roku přijali policisté na obvodním oddělení v Klatovech oznámení o krádeži finanční hotovosti z peněženky. Policisté v rámci prověřování případu zjistili, že peníze z peněženky odcizila pětačtyřicetiletá žena z Klatovska, která ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu zatajení věci.

Poškozená byla nakupovat v obchodním domě v Klatovech na ulici Šumavské. Uvnitř objektu si po nákupu odložila na lavičku peněženku, aby složila svůj nákup do tašky. Následně z obchodu odešla a peněženku zapomněla na lavičce i s finanční hotovostí. Po zjištění se vrátila zpět a peněženku již nenašla. Dotazovala se na stánku s informacemi, kde ženě pracovníci obchodu peněženku vrátili, ale bez finanční hotovosti.

      Podle trestního zákoníku, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

nprap. Ladmanová Dana

28. prosince 2017

vytisknout  e-mailem