Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatajení nálezu

LITOMĚŘICKO – Zapomenutá peněženka je svedla na scestí… 

Až roční vězení hrozí ženám, které si přivlastnily cizí peníze z nalezené peněženky. Dvě ženštiny ve věku 30 a 42 let našly před nákupním centrem v Lovosicích v odstaveném nákupním košíku peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady, kterou zde zapomněla poškozená. Peníze si ponechaly a peněženku vrátily majitelce. Na základě operativního šetření se ženy podařilo vypátrat a pravda nakonec vyšla najevo. Dvojice žen z Lovosicka si za své jednání převzala sdělení podezření pro trestný čin zatajení věci. Obě podezřelé jsou vyšetřovány na svobodě.

Snadná kořist

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali včerejšího dne litoměřičtí policisté. Majitel kola se věnoval nákupu a svůj bicykl odstavil před obchodem. Toho využil neznámý lapka, který se nezajištěného jízdního kola v nestřeženém okamžiku zmocnil. Poškozený vyčíslil škodu na více než 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizeném bicyklu policisté pátrají.

Okradený senior

Policisté se zabývají případem zavrženíhodného jednání, ke kterému došlo na Terezínsku na sklonku tohoto týdne. Ve svém bydlišti byl okraden 89letý senior, kterého navštívila neznámá žena pod záminkou, že mu nese finanční příspěvek na léky. Důvěřivý senior pozval ženu domů, neboť uvedla, že nemá drobné a potřebuje rozměnit. Po jejím odchodu zjistil, že přišel o veškeré úspory, kterých se neznámá žena v nestřeženém okamžiku nepozorovaně zmocnila. Policisté po neznámé pachatelce intenzivně pátrají a zároveň nabádají seniory k ostražitosti.

Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.

Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého obydlí! Více informací naleznete ZDE.

Litoměřice, 15. 9. 2017, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 207
email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem