Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zatajení nálezu

Tábor – Z tašky zmizela finanční hotovost, pas a průkazka MHD. (Hlasová schránka 974 238 116) 

O pomoc se na policii obrátila žena, která krátce po půl osmé hodině ranní včerejšího dne, tedy neděle 16. června 2019, odjížděla ze zastávky MHD U Soudku ve Varšavské ulici na táborském Sídlišti Nad Lužnicí směrem do centra Tábora. Na lavičce zastávky zapomněla igelitovou tašku, ve které měla uloženou finanční hotovost, pas a průkazku MHD. Když se po přibližně patnácti minutách vrátila zpět, věci z její tašky byly pryč. Svou škodu odhadla na částku bezmála 14 000 korun, další starosti a problémy nepočítaje.

Žádáme tímto každého, kdo se v dané době, tedy krátce po půl osmé hodině ranní neděle dne 16. června na uvedené autobusové zastávce nacházel a mohl si všimnout osoby, která věci ze zapomenuté  igelitové tašky na lavičce vzala a odnesla, aby své poznatky předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře či telefonní lince 974 238 700. Děkujeme.

Ve zkratce připomínáme, že osoba, která nalezne ztracenou věc, má povinnosti ji vrátil majiteli. Pokud není v její možnostech osobu majitele ustanovit, má za povinnost nález odevzdat na příslušném městském úřadu. Pokud ani to není v její možnostech, jako poslední řešení je možnost nález předat Policii ČR. Pokud si osoba nález neoprávněně přivlastní, dopouští se protizákonného jednání. Z nepoctivého nálezce se pak může stát pachatel majetkového přestupku či až trestného činu „zatajení věci“, kde mu dle výše způsobené škody hrozí až tresty odnětí svobody na dobu od jednoho roku do osmi let.   

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

17. června 2019

vytisknout  e-mailem