Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zátah na pěstírnu

Lounsko – Lidé v obci Příběnice zažili zátah na nelegální pěstírnu marihuany. 

Jako v akčním filmu si brzy ráno 9. 11. 2010 museli připadat obyvatelé obce Příběnice na Lounsku, když vstávali do dalšího pracovního dne. V jejich obci ozbrojená zásahová jednotka v černých kuklách a s psovody obklíčila a prohledávala celý dům včetně přiléhajících součástí domu, kde se nelegálně pěstovala marihuana. Když se policisté dostali do domu a přiléhajících objektů, aby je mohli celé prohledat, podezření se potvrdilo. Našli nelegální pěstírnu marihuany ukrytou v bývalých garážích. Kromě dveří museli policisté ještě překonat stěnu z kartonových krabic, která měla pěstírnu ukrýt, kdyby se někomu podařilo otevřít garážové dveře. V útrobách domu také museli policisté najít „zahradníka“. Vietnamec se pokoušel utéct po střeše domu a dobře věděl proč. Šanci na útěk mu ale policisté nedali, celý objekt byl obklíčen ze všech stran včetně všech možných únikových východů.

Policisté severočeské cizinecké policie jsou na odhalování pěstíren marihuany profesionálové. Letos je to již třetí pěstírna, kterou se jim povedlo najít. Na odhalení včerejší pěstírny pracovali společně s lounskými kriminalisty.
 
Ve třech garážích a jedné části domu zahradník pěstoval 370 vzrostlých rostlin marihuany a téměř pětistovku sazenic. Stejně jako v ostatních případech rostliny vietnamský zahradník pěstoval hydroponním způsobem, takže rostliny pravděpodobně budou obsahovat vysoké procento účinné látky THC. To však bude muset určit až odborná expertíza. Kromě rostlin policisté zajistili veškerá zařízení, elektrorozvaděče, zavlažovací systém a hnojiva. Pracovníci ČEZu, kteří se na zajištění také podíleli, měli za úkol zjistit škodu za neoprávněný odběr. Odběr elektřiny načerno čítal více než sto tisíc korun za jeden měsíc.
 
Zadržený Vietnamec nejspíš poputuje do vazby. Kromě vyhoštění z Česka za nelegální pobyt mu hrozí ještě trest odnětí svobody pro trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ve vězení si tedy může posedět až deset let.

vytisknout  e-mailem