Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zástupci Policie ČR a města Bystřice podepsali koordinační dohodu o vzájemné spolupráci

BENEŠOVSKO – Jejím hlavním účelem je stanovení společného postupu při zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti na území města Bystřice. 

Ve středu dne 20. února letošního roku se sešel vedoucí územního odboru Policie ČR Benešov plk. Ing. Mgr. Pavel Havránek se starostou města Bystřice Michalem Hodíkem, aby podepsali koordinační dohodu o vzájemné spolupráci. Oba si totiž velmi dobře uvědomují, že ochrana veřejného pořádku a boj proti kriminalitě jsou jejich společným úkolem. Proto se zavázali k tomu, že udělají všechno proto, aby přispěli ke zlepšení bezpečnosti ve městě a tím zvýšili i pocit bezpečí jeho obyvatel.

Obě strany se shodly na tom, že důležitá je především komunikace a to nejen vzájemně mezi sebou, ale i s ostatními institucemi veřejné správy, neziskovým sektorem, popřípadě dalšími subjekty prevence, a v neposlední řadě také s veřejností. Cílem je tak společně předcházet protiprávnímu jednání a kriminálně rizikovým jevům.

Tato koordinační dohoda byla podepsána v rámci projektu „Bezpečné město“, který úspěšně funguje v řadě středočeských měst včetně Benešovského okresu. Zaštítěn je projektem „Bezpečný Středočeský kraj“, prostřednictvím něhož dochází například ke sdílení informací z kamerových systémů, měřících radarů a dalších preventivních informací a rad.

Z pohledu nápadu trestné činnosti patří město Bystřice dlouhodobě k nejbezpečnějším lokalitám v okrese Benešov. To ostatně dokazují také tzv. mapy kriminality, ze kterých je patrné, že kriminalita je zde na velmi nízké úrovni. Nově nastolená spolupráce proto jistě přispěje k dalšímu zlepšení celkové bezpečnostní situace v této lokalitě a informovanosti tamních občanů.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
25. února 2019

Odkazy do noveho okna

Koordinační dohoda

Koordinační dohoda 

Detailní náhled

Koordinační dohoda

Koordinační dohoda 

Detailní náhled

Koordinační dohoda

Koordinační dohoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem