Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zastření původu finančních prostředků

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v uplynulých dnech podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Olomouci návrh na podání obžaloby na 7 fyzických osob. 

Jeden z obviněných se dle závěrů vyšetřování měl snažit zastřít původ finančních prostředků pocházejících z trestné činnosti při ovlivňování veřejných zakázek a na ně navazujících úplatků a dále z krácení daní ve věci, která je v současné době projednávána u Krajského soudu v Ostravě. Finanční prostředky ve výši 7,3 milionu Kč měl chtít zastřít jako půjčku od společnosti, kterou ovládala další obviněná osoba, a finanční prostředky ve výši 9 milionů Kč prostřednictvím smlouvy o půjčce a následně darovací smlouvy uzavřené s dalším obviněným.

Trestní stíhání je vedeno pro trestné činy legalizace výnosů z trestné činnosti a pokus k trestnému činu maření spravedlnosti. Všem obviněným osobám hrozí v případě pravomocného rozsudku trest odnětí svobody od 2 do 8 let.

V rámci trestního řízení kriminalisté NCOZ zajistili 3 pozemky, 1 rodinný dům, 3 byty a finanční hotovost cca 3,8 milionu Kč.

Všechny obviněné osoby jsou stíhány na svobodě. Spisový materiál byl předán na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
27. července 2021

vytisknout  e-mailem