Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Zastavovací pásy i nabourané auto

SVITAVSKO - V sobotu 30 minut po dvaadvacáté hodině nejspíš „koukal“ i úsekový radar v Litomyšli. Zatímco všichni řidiči projíždějící tímto úsekem zpomalují a dávají si pozor na rychlost 50km v hodině, řidič ujíždějící policistům si tam „střihl“ až stočtyřicítku. Nezastavily ho majáky, do policistů dokonce najel, tím jim poškodil vozidlo a pronásledování vedoucí k jeho zastavení převzali policisté ze Svitav a Moravské Třebové. 

Během jízdy jel agresivně. Ulicemi města i mimo ně jel vysokou rychlostí, kličkoval, ohrožoval projíždějící vozidla, proto hlídka z Moravské Třebové použila zastavovací pás. Přestože tento donucovací prostředek zapříčinil proražení obou předních pneumatik, pokračoval v jízdě po silnici první třídy na Olomouc, poté odbočil vpravo na Linhartice a dojel do Radkova. Až tam to vzdal, zastavil a otevřel dveře. Policisté ho vyzvali aby vystoupil z vozu, k tomu využili další z donucovacích prostředků, hrozbu namířenou střelnou zbraní i hmaty, pomocí kterých ho svedli na zem a zajistili. Proč ujížděl? Důvodů měl několik. Sedmatřicetiletý muž nemá řidičské oprávnění, alkohol před jízdou nepožil, ale co bylo pozitivní, to byl test na omamné a psychotropní látky.

Na základě těchto zjištění se bude zodpovídat z jízdy bez řidičského oprávnění, řízení pod vlivem návykové látky, dopravní nehody i neuposlechnutí výzvy.

Video z pronásledování i užití zastavovacích pásů můžete zhlédnout zde:

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
12. listopadu 2021
 

vytisknout  e-mailem