Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zastavil ho varovný výstřel

KLADENSKO – Řidič v zákazu ujížděl policistům. 

Včera 23. července 2017 v půl jedné v noci se policejní hlídka v Kladně v ulici Vrchlického rozhodla zkontrolovat osobní automobil Ford Ka. Řidič vozidla nerespektoval výstražné světelné znamení s nápisem „STOP POLICIE“, na toto vůbec nereagoval a pokračoval v jízdě.

Došlo k pronásledování, kdy automobil projížděl a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu v ulicích Finská, Dánská, Jaroslava Foglara, Vrchlického, Václavské náměstí a přes ulici Norská do ulice Holandské, kde najel na travnatý porost a poté na chodník, kde vozidlo zastavil, nechal nastartované a z místa se snažil utéct. Hlídka ho pronásledovala do sídliště do ulice Francouzská a Anglická.

Při pronásledování použili policisté oddělení hlídkové služby varovný výstřel, čímž donutili podezřelého muže se zastavit a došlo k jeho zadržení. Policisté zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže z Kladenska, který má již v několika případech vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Vyšetřovatelka služby kriminální police zahájila trestní stíhání tohoto recidivisty jako obviněného ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody. Také byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. července 2017

vytisknout  e-mailem