Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Zásoboval Skuteč pervitinem

CHRUDIMSKO – Kriminalisté po několika měsících práce zadrželi a obvinili drogového dealera, který svým „zbožím“ zásoboval Skuteč. 

Chrudimští kriminalisté se od prosince loňského roku zabývají případem distribuce drog ve Skutči a okolí. Během uplynulých měsíců se detektivům podařilo důkladně zmapovat činnost 51letého muže, který si pro pervitin dojížděl do větších měst po republice a následně ho distribuoval zákazníkům ve Skutči.

Poté, co kriminalisté nashromáždili dostatek důkazů, požádali justiční orgány o souhlas s jeho zadržením a také souhlas k domovní prohlídce. Podezřelého pak zadrželi začátkem března ve spolupráci s krajskou pořádkovou jednotkou ve Skutči právě ve chvíli, kdy se vrátil z nákupu pervitinu.

Kriminalisté muže obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V současné době je muž stíhán na svobodě a v případě odsouzení mu s ohledem na značný rozsah prokázané trestné činnosti hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

14. března 2024
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem