Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zase ta slivovice

ZLÍNSKO: Po havárii nadýchal téměř tři promile. 

V neděli po patnácté hodině usedl šedesátiletý muž po hojné konzumaci alkoholu příznačného pro tuto lokalitu do svého vozidla a chtěl zaparkovat na jiném místě. Jen shodou šťastných náhod se při jeho jízdě nikomu nic nestalo. Oznámení přijali policisté na lince 158 od svědka jeho nebezpečné jízdy.

Řidič konzumoval slivovici a pivo a odpoledne chtěl popojet se svým vozidlem. To se mu však nepodařilo. Nejprve narazil při jízdě vpřed do výdejního boxu zásilkové společnosti, poté začal couvat a narazil do zaparkované Škody Octavia. Nakonec zaparkoval na travnaté ploše v centru obce Kašava.

Dopravní policisté zjistili, že řidiči kolují v organismu téměř tři promile alkoholu, kdy výsledky dechových zkoušek byly 2,76 a 2,79 promile. Zadrželi mu proto na místě řidičský průkaz a další jízdu  mu zakázali. Škoda, kterou způsobil, je předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení vozidel.

  

29. dubna 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem