Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zásahovka v akci

Oznámení zmateného muže o držení zbraní si vyžádalo profesionální policejní zákrok. 

Včerejší oznámení muže na tísňovou linku 158 si nakonec vyžádalo velké policejní opatření a nasazena do akce byla i pražská zásahová jednotka. Volající chtěl policii odevzdat své zbraně s tím, že je rozrušen, necítí se dobře, a mohl by tak ublížit své rodině. Z prvotního telefonátu tak nebylo zřejmé, zda muž drží ostatní rodinné příslušníky jako rukojmí či nikoli. Na základě dalších telefonátů již bylo evidentní, že se dotyčný v tu chvíli vrací s celou rodinou autem domů, kdy nějaké zbraně má přímo ve vozidle a další ve svém bydlišti.

Vzhledem k těmto informacím vyvstala obava o život a zdraví nezúčastněných osob, policie proto přijala nezbytná bezpečnostní opatření. Policisté čekali v Třebonicích na příjezd rodiny a monitorovali rovněž jejich příjezdovou trasu. Do akce byla povolána i zásahová jednotka, která nakonec provedla poblíž domu zákrok a dotyčného zajistila. Celá událost se tak obešla bez jakéhokoli zranění. Při následné prohlídce auta a po vstupu do bytu byla nalezena celá řada legálně i nelegálně držených zbraní, proto posléze vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování.

Sedmačtyřicetiletý muž skončil po nezbytné lékařské prohlídce v cele předběžného zadržení. Vyšetřovatelé jej během následujících hodin podrobí standardním úkonům v rámci trestního řízení.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 16. června 2019

vytisknout  e-mailem