Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zasáhl ho elektrický výboj

HODONÍNSKO: Mladý chlapec utrpěl popáleniny od troleje. 

Hodonínští policisté ve čtvrtek odpoledne zasahovali u události, ke které došlo na železničním mostu přes řeku Moravu. Na místě se již nacházela osádka rychlé zdravotnické služby, která v kolejišti ošetřovala popáleného mladistvého chlapce. Policisté na místě zjistili, že mladík měl vylézt se svými kamarády na obloukovou železnou konstrukci mostu. Přešel na prostřední část mostní konstrukce, kde se přiblížil k železniční troleji a byl zasažen elektrickým proudem. Z mostní konstrukce z výšky přibližně šesti metrů následně spadl do kolejiště. Na místě dále zasahovala letecká záchranná služba, která zraněného chlapce s popáleninami transportovala vrtulníkem do brněnské nemocnice.

Přitom na stejném místě došlo ke stejné události na jaře v roce 2016. Osmnáctiletý mladík tenkrát vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu. Při chůzi po konstrukci byl zasažen výbojem elektrického proudu a utrpěl vážná poranění.

Policisté apelují na mladé lidi, aby zbytečně nehazardovali se svým zdravím a se svými životy. Jedno hloupé rozhodnutí může tragicky změnit váš život. Obracíme se i na rodiče, aby závažnost takových situací svým dětem vysvětlili a poučili o možných následcích.

por. Bc. Petr Zámečník, 25. 8. 2017

vytisknout  e-mailem