Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zapomnětlivý majitel nahlásil krádež auta

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Krádež vozidla v Teplicích
     Ve čtvrtek ráno oznámil teplickým policistům majitel vozidla Renault jeho krádež . Auto bylo zaparkované u domu a přes noc ho kdosi ukradl. Policisté začali krádež vyšetřovat. O několik chvil později bylo auto nalezeno zaparkované a nepoškozené o několik ulic dál. Roztržitý majitel ho tam sám zaparkoval a přes noc na něj zapomněl. Protože ke krádeži nedošlo, bude věc odložena.

Vloupání do vozidla na Jablonecku
     Nehezky začal čtvrteční den pro majitele automobilu Volkswagen z Desné na Jablonecku. Auto, které nechal zaparkované za domem, našel viditelně poškozené a uvnitř navíc chyběly věci v hodnotě 11 tisíc korun. Kromě dokladů si neznámý poberta odnesl zesilovač, LCD monitor, autorádio a subwofer. Celkovou škodu vyšíslil poškozený na 13 tisíc korun.

Krádež pletiva na Českolipsku
     Oplocení bude zřejmě budovat zatím neznámý pachatel, který v Polevsku na Českolipsku odcizil pletivo. Od objektu vodárny nedaleko obce zmizelo během srpna dvacet ocelových sloupků o délce 2 metry a celkem 70 metrů pletiva vysokého 180 cm. Poškozené společnosti vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun. Krádež šetří policisté z Nového Boru.

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu
     Kombinace nedodržení bezpečné vzdálenosti a alkoholu za volantem byla příčinou dopravní nehody, k níž došlo ve středu po 19. hodině ve Šluknově. 48letý řidič vozidla zn. Kia zezadu narazil do vozu Daewoo, jehož řidič zpomaloval před vyfrézovanou částí vozovky. Jeho reakci navíc zpomalil i alkohol, který požil před jízdou. Dechová zkouška odhalila u řidiče vozu Kia téměř 2 promile alkoholu v dechu. Muž byl zadržen a ve zkráceném přípravném řízení se bude zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 50 tisíc korun.


Dopravní nehodovost 
       Ve středu vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 45 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen, těžce zraněn byl 1 člověk. Lehké zranění utrpělo 8 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 242 000 korun. 
     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 12 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou nehody v 10 případech a nedání přednosti v jízdě v 9 případech. Pod vlivem alkoholu byli 4 viníci dopravních nehod. 
     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 1, DC – 7, CV - 6, JN - 3, LB – 11, LT - 4, LN – 4, MO - 1, TP - 2, UL – 6, dálniční odd. - 0.


vytisknout  e-mailem