Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zapomněl na peněžnku

DĚČÍN - A už ji nenašel ... 

Zapomněl na peněženku

DĚČÍN/HŘENSKO - Volně odložená peněženka sehrála hlavní roli v sobotním případu možného přečinu krádeže ve Hřensku. Krátce před polednem letos v sobotu dvaadvacátého července  zavítal do zdejší směnárny cizinec, jenž chtěl směnit peníze. S sebou si přinesl dvě peněženky. Jednu z nich odložil kousek od sebe a věnoval pozornost té druhé. Po směně odešel z místa události, ale po chvíli vrátil. Hledal zapomenutou… Už ji nenašel. Jelikož v ní byly uschovány platební karty, osobní doklady a finanční  hotovost, kontaktoval děčínské policisty. Ti nepříjemnost ve výši bezmála třiatřiceti tisíc českých korun začali šetřit.

Nejspíš naletěl podvodníkovi

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - Nákupy na internetu né vždy skýtají záruku úspěchu. Muži z Benešova nad Ploučnicí jeden takový nevyšel. Koncem letošního června zavítal na stránky portálu, který nabízel k prodeji GoPro kameru v hodnotě necelých devíti tisíc českých korun. Muž ještě týž den odeslal na účet prodejce peníze a obdržel potvrzovací e-mail s potvrzením objednávky. Uběhl měsíc a zboží doposud nedorazilo. Ani peníze nebyly vráceny. Benešovští policisté nepříjemnou zkušenost prověřují s ohledem na možný přečin podvodu.

Jen pár piv

DĚČÍN – Podmokelští policisté od soboty dvaadvacátého července pracují na případu krádeže zboží v děčínském hypermarketu. Krátce před patnáctou hodinou do prodejny zavítal zákazník, jenž si do nákupního košíku vyskládal pět lahví zlatavého moku v hodnotě 46,- Kč a prostorem obchodu prosvištěl bez zaplacení. Za pokladnami na něj už čekala ostraha, která smělého zákazníka předala do rukou čečenských strážců zákona. Jeho přešlap je jen dalším v řadě, což přivádí policisty k přečinu krádeže, řešeného ve zkráceném přípravném řízení s možným vyšším trestem.

S koženou bundou

DĚČÍN - Obdobný případ začali podmokelští policisté šetřit i o pár hodin později, také v sobotu dvaadvacátého července letošního roku. Tentokrát obdrželi informace od zaměstnanců obchodního centra na Letné v Děčíně, kam zavítal osmatřicetiletý muž z Děčína. Krátce po půl páté odpoledne vklouzl do prodejny oděvů,  kde si vyhlédl koženou bundu v hodnotě 999,- Kč. Vzápětí ji uschoval do igelitové tašky a pokusil se z prodejny odejít  bez jejího zaplacení.  I on už má na svém kontě několik škraloupů, a tak strážci zákona  incident šetří ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin krádeže ve druhém odstavci.    

Děčín 24. července 2017 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem