Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zapálil ubytovnu a utekl

TRUTNOVSKO - Zřejmě tak jednal ze vzteku, že přišel o přítelkyni. 

Policisté ve Špindlerově Mlýně v pondělí 28. prosince 2015 dopoledne zadrželi čtyřiadvacetiletého mladíka, který v neděli zřejmě úmyslně založil oheň na jedné ubytovně a z místa utekl. Vyšetřovatel ho v úterý 29. prosince 2015 obvinil ze spáchání přečinu vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování, neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, poškození cizí věci a ze zločinu obecné ohrožení.
Vše začalo, když opilý mladík ve čtyři hodiny ráno v neděli 27. prosince 2015 násilím vstoupil do pokoje své přítelkyně a tam jí fyzicky napadl. Po tomto incidentu mladík z pokoje odešel se slovy, že se jde zabít. Do oběda o sobě nadal své přítelkyni vědět. Ta o něho začala mít strach, a proto oznámila na linku 158, že ho pohřešuje. Ve Špindlerově Mlýně se okamžitě rozjela pátrací akce, do které se zapojili policisté pořádkové a dopravní policie a policejní psovod. V průběhu pátrací akce se podařilo operačnímu důstojníkovi telefonicky mladíka zkontaktovat. Ten mu uvedl, že je v pořádku a že se zanedlouho dostaví na místní odvodní oddělení. 

To však neučinil! Rozhodl se ještě v neděli kolem 19. hodiny vrátit za již bývalou přítelkyní na ubytovnu. Zde jí zřejmě ze vzteku podpálil zimní boty a hořící jí je vhodil do pokoje se slovy: „ jestli se ke mně nevrátíš, zabiju tě a vše tu podpálím“. Pětadvacetiletá žena vzala do ruky svůj mobilní telefon a chtěla zavolat o pomoc. On jí ho však vytrhl z ruky, fyzicky jí napadl a odběhl na chodbu. Jelikož v tu dobu byla ve vedlejším pokoji její kamarádka, přiběhla jí na pomoc. Uzamkly dveře a opět se pokusily volat policii. V tom se ozvala rána, dveře do pokoje se rozlétly a v nich se objevil rozzuřený mladík. Jeho bývalá přítelkyně se dala i s telefonem kamarádky na útěk. O pomoc se jí zavolat ovšem nepodařilo. Muž jí dohonil, srazil na zem a začal jí vyhrožovat. Žena mu ze strachu slíbila, že ho neopustí. Její slova jí s největší pravděpodobností však nevěřil. Po chvíli vstal, vzal lopatu a odešel směrem na ubytovnu, kde ohrožoval její kamarádku. Když viděl, že z něho má strach, šel do  pokoje bývalé přítelkyně a rozbil jí tam její majetek. Následně po tom v obou pokojích zapálil postel i záclony a řval: „stejně všechno zapálím“. Poté utekl neznámo kam.

Přivolaní policisté začali ihned na pokojích požár hasit a dále se prohlídkou objektu ujistili, že se v blízkém okolí požáru nikdo jiný nenachází.

Na mladíka kriminalisté k rukám státního zástupce podali návrh na vzetí do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově ve středu 30. prosince akceptoval. V případě odsouzení muži hrozí až 8mi letý pobyt za mřížemi.

31. 12. 2015, 8:45
nprap. Pižlová Šárka, DiS. 

vytisknout  e-mailem