Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaostřeno na rybáře

LITOMĚŘICKO – Pokuty vybíral neoprávněně… 

Podvodné jednání zaměřené na rybáře zaznamenali policisté na Litoměřicku. Podle zjištění policistů muž vydávající se za rybářskou stráž kontroloval převážně ve večerních hodinách osoby rybařící na místních vodách. Kromě dokladů požadoval po některých také finanční hotovost např. za rybaření v nesprávnou dobu apod. Prokazoval se dokonce nějakým průkazem a odznakem a po přijmutí peněz od poškozených uvedl, že nemá potřebné pokutové bloky. Některým rybářům bylo toto jednání divné, a proto se obrátili na policii. Je možné, že mezi rybáři jsou i další poškození. Tímto bychom chtěli apelovat na rybáře, kteří se s výše uvedeným jednáním setkali, aby se obrátili na kterékoliv policejní oddělení.

 

Řídil pod vlivem

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 38letý muž, který si sedl za volant po požití alkoholu. V polovině tohoto týdne byl zastaven a kontrolován hlídkou policistů při řízení vozidla v Litoměřicích. Dechová zkouška na alkohol vykazovala pozitivní výsledek 2,08 promile. Porušením zákonů se bude zabývat soud, od kterého může nezodpovědný řidič odejít až s ročním trestem odnětí svobody.

 

Krádež kabelky

O své zavazadlo přišla jedna ze zákaznic litoměřického nákupního centra. Kabelku si odložila do nákupního vozíku a věnovala se výběru zboží. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který se zavazadla s osobními věcmi poškozené zmocnil. Škoda přesahuje 2 tisíce korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

 

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem