Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zamezení provozování mobilního telefonu

Žadatel se domáhal informací ohledně znemožnění provozování mobilního telefonního přístroje ve veřejné mobilní telefonní síti, který umožňuje šifrování, kódování nebo jiný způsob utajení přenášené zprávy účastníkem. Žadatel konkrétně požadoval odpovědi na následující otázky: 

1. V kolika případech byl za roky 2012, 2013, 2014 Policií České republiky požádán podnikatel poskytující veřejně dostupnou telefonní službu prostřednictvím veřejné mobilní telefonní sítě o zamezení provozování mobilního telefonu umožňujícího šifrování, kódování nebo jiný způsob utajení přenášené zprávy podle § 75 odst. 1 zákona č. 127/2005 Sb.?
2. V kolika případech skutečně došlo k zamezení provozování mobilního telefonu k žádosti podle bodu 1? Pokud se tento počet liší, uveďte, prosím, alespoň rámcově důvody, pro které podnikatel(é) takovým žádostem nevyhovuje(í).
3. Jakou formu a podle jakého ustanovení jakého předpisu je vydáváno rozhodnutí soudu o souhlasu se znemožněním provozování koncového mobilního telekomunikačního zařízení podle § 75 odst. 2 zákona č. 127/2005 Sb.?
 
Policie České republiky sdělila žadateli, že nedisponuje žádnými informacemi o tom, že by policejní orgán Policie České republiky pro účely trestního řízení kdykoli v minulosti požadoval na poskytovateli veřejně dostupné telefonní služby prostřednictvím veřejné mobilní telefonní sítě znemožnění provozování mobilního telefonního přístroje ve veřejné mobilní telefonní síti, který umožňuje šifrování, kódování nebo jiný způsob utajení přenášené zprávy účastníkem, podle ustanovení § 75 odst. 1 zákona č. 127/2005, o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích).   
 
PhDr. Jiří Vokuš, 25. června 2015

vytisknout  e-mailem