Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zaměstnankyně herny zpronevěřila peníze na výplaty výher

LIBEREC – Policisté vyšetřují případ zpronevěry finanční hotovosti. 

Celkem ve třech případech zpronevěřila 44letá žena zaměstnaná v jedné z Libereckých heren finanční hotovost určenou k vyplácení výher na hracích automatech.

V prvním případě, který se stal na sklonku měsíce května letošního roku, využila servírka vykonávající noční směnu, možnosti zahrát si na výherních automatech. V noční době, kdy byla fluktuace zákazníků herny spíše sporadická, se nechala zlákat výherním automatem, vyzývajícím zákazníky pomocí světelné show k vysokým výhrám. Nikým nerušena, zasedla k „bedně“, do které v průběhu noci vložila 50 tisíc korun. Peníze však nebyly její, nýbrž byly původně určeny pro výplatu výher návštěvníkům herny. Během pár hodin zmizely v nenasytném chřtánu světélkujícího zařízení. Spásná výhra se nekonala a přišlo osudné ráno.
Při ranním předávání služby mezi starou a novou směnou došlo i na kontrolu firemních financí. Jaké bylo zděšení nově nastupující servírky a majitele herny, když zjistili prostřednictvím elektronického počítadla stroje a ze záznamů bezpečnostních kamer, že za „zmizením“ hotovosti stojí právě servírka z předchozí směny. Došlo ke konfrontaci, při které se 44letá žena zavázala svůj dluh splatit.

Počátkem srpna po jedné ze svých nočních směn avizovala servírka závadu na výherním automatu, u něhož mělo dojít k zaseknutí bankovky ve čtecím zařízení. Kontrolou však majitel zjistil, že tomu tak není. Bankovka chybějící v tržbě, v hodnotě 5 tisíc korun se ve čtecím zařízení stroje nenacházela. Byla „problikána“.

Potlačit možnou závislost na automatech nebo i jiných formách takovýchto neduhů není nic jednoduchého a mnohdy je k tomu třeba využít pomoci renomovaných odborníků, medikamentózní léčby, či třeba jen pevné vůle. Žádné z těchto možností ze strany servírky však zřejmě využito nebylo, a již na počátku srpna letošního roku se akce 44leté ženy opakovala.

Blikající automat při vleklé noční směně vyzýval ke vložení hotovosti. Jako přes kopírák předchozího případu zmizelo v útrobách stroje dalších téměř 50 tisíc korun. A jak jinak, kamerový záznam herny zvěčnil na stoličce před automatem opět tutéž osobu. Žena již zřejmě tušila, co bude následovat, po ukončení služby z herny zmizela a nebyla pro majitele kontaktní. Ten se proto obrátil o pomoc na policisty.

V průběhu vyšetřování se policistům podařilo ženu vypátrat, přičemž jí ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Nyní jí v případě odsouzení může soud poslat až na pět let do vězení.

Celková výše škody dosáhla téměř 105 tisíc korun a dalším zajímavým zjištěním bylo, že žena byla již v minulosti za obdobný trestný čin pravomocně odsouzena.

 

19. 10. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem