Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zaměstnanec casina měl zpronevěřit peníze

CHEBSKO – Majiteli měl způsobit škodu přibližně 420 tisíc korun. 

Dvaadvacetiletý muž z Chebu měl od října do listopadu minulého roku jako zaměstnanec casina nacházejícího se na Chebsku brát z nepoužívaného kufříku hodnotné herní žetony. Ty měl následně přidávat k hodnotným žetonům, které chtěli návštěvníci směnit za finanční hotovost. Poté měl sám jako zaměstnanec casina žetony směnit, návštěvníkům dát peníze za jejich žetony a finanční prostředky za žetony, které odcizil z kufříku a přidal k ostatním, si měl nechat.

To ale nebylo vše, protože dne 20. 11. minulého roku měl v nočních hodinách jako zaměstnanec casina několikrát vzít na svém pracovišti finanční prostředky, které následně předal svému známému, který byl v tu dobu návštěvníkem casina. Ten měl poté tyto peníze použít na hraní v casinu. Svému známému měl během jedné noci takto peníze předat ve dvanácti případech. Svému zaměstnavateli měl tímto jednáním způsobit škodu přibližně 420 tisíc korun.

Chebští kriminalisté proto zahájili trestní stíhání a dvaadvacetiletého cizince obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 4. 2019

vytisknout  e-mailem