Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zaměřili se na mincovníky

KARLOVARSKO – Několik jich poškodili. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Karlovarska ve věku 18 a 22 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. 

Obvinění muži měli na konci prosince loňského roku přijít v Karlových Varech k veřejným toaletám. Tam si měli všimnout uzamčeného mincovníku, který poškodili a odcizili z něj drobnou finanční hotovost. 

Ve druhé polovině ledna letošního roku měl starší muž krátce před desátou hodinou večerní v Karlových Varech poškodit mincovník u samoobslužného vysavače, ze kterého následně odcizil finanční hotovost. Dvaadvacetiletý muž se již v minulosti dopustil krádeží nejméně ve dvou případech. 

Poslední krádeže se měli dopustit na konci ledna letošního roku taktéž v Karlových Varech. Na jednom z parkovišť se krátce před třiadvacátou hodinou zaměřili na parkovací automat. U toho následně poškodili dvířka, čímž se dostali k finanční hotovosti, kterou odcizili a z místa odešli. 

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 150 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí osmnáctiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Dvaadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek
16.4.2024

vytisknout  e-mailem