Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zaměřili jsme se na dodržování rychlosti

PLZEŇSKÝ KRAJ – Dopravní policisté našeho kraje se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce s názvem ROADPOL. Policejní hlídky zkontrolovali téměř 180 vozidel a zjistili přes 120 dopravních přestupků. 

Dne 7. srpna 2023 se policisté ze všech dopravních inspektorátů našeho kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce s názvem ROADPOL. Zaměřili se zejména na problematiku dodržování rychlostních limitů v obci a mimo obec. Během akce policisté zkontrolovali celkem 172 vozidel a zjistili 125 dopravních přestupků. Z toho 120 z nich vyřídili na místě uložením pokut ve výši 76 200 korun, ostatní přestupky oznámili příslušným správním orgánům.

Dodržování stanovené nejvyšší dovolené rychlosti, na kterou byla bezpečnostní akce především zaměřená, porušilo celkem 89 řidičů. V 86 případech policisté tyto přestupky vyřešili na místě uložením pokut o celkové částce 61 500 korun, 3 zbývající přestupky oznámili správnímu orgánu. Dalšími nejčastěji zjištěnými přestupky byla jízda bez dálniční známky, nevěnování se plně řízení, kdy řidiči během jízdy drželi v ruce hovorové zařízení, nevyhovující technický stav vozidel a jízda bez řidičského oprávnění.  

Za velice kladný závěr akce považujeme, že ani u jednoho z kontrolovaných řidičů jsme nezjistili požití alkoholických nápojů a ani jiných návykových látek.

V obdobných dopravně bezpečnostních kontrolách budeme pokračovat i v dalších měsících.

Jezděte opatrně, věnujte se plně řízení a důsledně dodržujete dopravní předpisy.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
9. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

ROADPOL 1

ROADPOL 1 

Detailní náhled

ROADPOL 2

ROADPOL 2 

Detailní náhled

ROADPOL 3

ROADPOL 3 

Detailní náhled

ROADPOL 4

ROADPOL 4 

Detailní náhled

ROADPOL 5

ROADPOL 5 

Detailní náhled

ROADPOL 6

ROADPOL 6 

Detailní náhled

ROADPOL 7

ROADPOL 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem