Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na alkohol

DĚČÍNSKO - Recidivista kradl v obchodech, skončil ve vazbě; Krádeže v kempu... 

Zaměřil se na alkohol

     Ve vazební věznici skončil 22letý recidivista, který se v uplynulém týdnu dopustil nejméně pěti krádeží. V minulosti čtyřikrát trestaný muž v různých prodejnách ve Varnsdorfu kradl převážně alkohol, který pak rozprodával náhodným zájemcům. V obchodech postupně odcizil alkohol za více jak čtyři tisíce korun. Nezůstal ale jen u tohoto typu trestné činnosti. V noci z neděle na pondělí se vloupal do rodinného domu, kde ukradl šest lahví různého alkoholu a mobilní telefon, celková škoda byla vyčíslena na více jak šest tisíc korun. Policisté zjistili totožnost podezřelého a obvinili ho z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Krádeže v kempu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který minulý týden kradl v kempu v Srbské Kamenici. Zloděj využil neuzamčených dveří u auta a z kabiny v noci ukradl přes 13 tisíc korun.

     Ve stejném kempu došlo ke krádeži i v noci z neděle na pondělí, kdy neznámý lapka odcizil ze stanu, ve kterém spal poškozený, finanční hotovost přes šestnáct tisíc korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení, policisté se budou zabývat i verzí, že má obě krádeže na svědomí stejný zloděj.

Vandal poškodil auto

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý neznámý pachatel, který v Rumburku poškodil zaparkované auto. Vandal na parkovišti před panelovým domem poškrábal levé přední i zadní dveře vozidla včetně zadního blatníku, navíc propíchl jednu pneumatiku. Majitel předběžně vyčíslil škodu na necelých 19 tisíc korun, po pachateli nyní pátrají policisté.

7. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem