Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Založil požár v nemocnici

TRUTNOVSKO - Zda úmyslně či nedbalostí vyšetřujeme  

Vrchlabská nemocnice v neděli 22. 11. 2015 hospitalizovala sedmadvacetiletého pacienta, kterého hlídka policistů chvíli před tím zajistila pro podezření ze spáchání přestupku. Muž si stěžoval na bolesti břicha, a byl proto předán do péče lékařů.

Po té, co vrchlabští policisté přijali oznámení o zahoření v nemocnici a zjistili, že muž, který je ze zapálení odpadkového koše podezřelý, utekl z nemocnice oknem, začali po něm okamžitě pátrat. Muže zadrželi u obce Lánov a vzhledem k jeho opilosti ho převezli na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové.

Dnes ráno se muž na základě předvolání dostavil na obvodní oddělení, kde ho policisdté vyslechli a s největší pravděpodobností ho obviní ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Zda se jednalo o čin úmyslný či nedbalostní je předmětem dalšího vyšetřování.

Muž s policisty spolupracuje a při výslechu jim mimo jiné sdělil, že začal po vystřízlivění v neděli večer zhruba kolem 22:00 shánět svoje osobní doklady, které zřejmě někde ztratil nebo zapomněl. Při tomto pátrání po dokladech se šel zeptat na i recepci nemocnice, kde dostal zamítavou odpověď. Neprodleně po tom z nemocnice odešel.

Škoda předběžně vyčíslena na majetku nemocnice je v řádech desítek tisíc korun.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 23.11.2015, 16:00

vytisknout  e-mailem