Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zákrok policie na stadionu - Aktualita

V souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním na stadionu v pražské Letné policisté omezili na osobní svobodě celkem osmadvacet osob. 

Aktualita - 19.8.2019

Policisté na místě omezili na osobní svobodě celkem šestadvacet příznivců hostů. Sedm z nich pro podezření z trestného činu výtržnictví a devatenáct za různé přestupky. Se sedmi osobami, které byly zadrženy pro podezření z trestného činu výtržnictví, probíhá v současné době zkrácené přípravné řízení.

pprap. Violeta Siřišťová

Po ukončení zápasu a následných rozchodech došlo ze strany ostravských fanoušků na ochozu hostí k napadení hasiče a pořadatelské služby. Na základě tohoto napadení jsme byli požádání pořadatelem o součinnost při řešení incidentu. V okamžiku vstupu policistů na stadion ostravští fanoušci napadali pořadatele a v ten samý okamžik odnášeli od stánku s občerstvením pivní sudy, které házeli mezi další fanoušky.

Z důvodu ochrany života, zdraví a majetku policisté ze Speciální pořádkové jednotky bezprostředně poté zakročili proti těmto osobám. Policisté na místě omezili na osobní svobodě celkem osmadvacet osob a to pro podezření z trestného činu výtržnictví a různých přestupků. Při incidentu bylo zraněno pět pořadatelů a jeden policista ze Speciální pořádkové jednotky.

kpt. Eva Kropáčová
18.8.2019

Tisková zpráva k bezpečnostnímu opatření ze dne 16.8.2019
https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22486281&doctype=ART&prev=true

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem