Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zakouřil si marihuanu a usedl za volant

LIBERECKO - Novoměstští policisté kontrolovali v sobotu večer v Novém Městě pod Smrkem mladého řidiče, který byl pod vlivem drog. 

V sobotu 25. června 2016 kolem sedmé hodiny večer kontrolovala policejní hlídka z obvodního oddělení v Novém Městě pod Smrkem řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia, který si to brázdil ulicí Frýdlantská v Novém Městě pod Smrkem. Řidič jel ve směru od Hajniště a hlídka jej stavěla předpsaným způsobem u čerpací stanice. Mladý řidič zcela zjevně jevil známky užití návykové látky. Během kontroly na policisty působil ospalým dojmem, jeho reakce byly zpomalené a chůze nejistá. Policisté proto provedli u mladíka orientační test testem DrugWipe 5S, který byl pozitivní, a to na látku Cannabis. Mladík následně policistům sám přiznal, že předchozí den vykouřil cigarety marihuany. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Policisté muži zakázali další jízdu. 

Policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", za který tomuto nezodpovědnému řidiči hrozí jednoletý trest odnětí svobody. Díky tomu, že řidiče včas policisté odhalili, nestačil naštěstí nikoho zranit. 
 

28.6.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem