Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zaklíněný kamión pod viaduktem v benešovské Máchově ulici blokoval dopravu až do půlnoci

BENEŠOVSKO – Havárii způsobila jeho řidička, která se dostatečně nevěnovala řízení. Vyvázla naštěstí nezraněna. Škoda se ale vyšplhala na zhruba jeden milión korun. 

V pondělí dne 25. února letošního roku kolem patnácté hodiny došlo v Benešově v ulici Máchova ve směru od Týnce nad Sázavou k havárii kamiónu. Jeho padesátiletá řidička se totiž dostatečně nevěnovala řízení a vjela pod tamní viadukt i přesto, že výška soupravy zjevně převyšovala výšku mostu. Došlo tak k částečné deformaci kabiny a celé nástavby návěsu. Žena vyvázla naštěstí nezraněna. Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u ní byla negativní. Celková škoda byla vyčíslena na zhruba milión korun. Událost na místě zpracovali policisté ze skupiny dopravních nehod benešovského dopravního inspektorátu, kteří řidičce uložili pokutu, a firmu kvůli nedodržení sociálních předpisů oznámili na příslušný úřad do dalšího správního řízení.

Následkem havárie došlo k částečnému zablokování této komunikace, dopravu zde řídili kyvadlově městští strážníci. Provoz byl zcela obnoven teprve kolem půlnoci, kdy byla dokončena překládka zboží, a kamión byl odtažen.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
26. února 2019

vytisknout  e-mailem