Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Základní škola Nové Město

Žáky navštívil policista společně s hasiči  

Dne 15. června 2011 v dopoledních hodinách navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové Základní školu v Novém Městě. Zde zhruba k 60 žákům navštěvujícím 1. až 5. třídu v příjemném prostoru školní zahrady u služebního vozidla přednášel důležité informace směřující k bezpečnému prožití prázdnin.
Dozvěděli si informace o nebezpečí silničního provozu, kterého se účastní jak v roli chodce, tak v roli cyklisty, či spolujezdce v motorovém vozidle. Dále bylo hovořeno i o reflexních prvcích, jak postupovat při kontaktu s cizím člověkem, či v případě nálezu cizího předmětu. Starší žáci si vyslechli informace o riziku, které na ně může číhat při využívání virtuální komunikace, ať již v podobě kybergroomingu, nebo kyberšikany. Dále bylo hovořeno o možnostech využití tísňové linky Policie ČR na čísle 158. Žáci si dále prohlédli a vyzkoušeli policejní výstroj a dále si prohlédli služební vozidlo. Výstroj policisty zařazeného v pořádkové jednotce názorně dětem předvedla figurína policisty jménem Karel.
Na druhém stanovišti se žáci od členů Sboru dobrovolných hasičů Nové Město důležité informace ohledně nebezpečí požárů, preventivní rady a prohlédli si hasičské vozidlo a výstroj bojovníků s plameny.
Na konci přednášky paní ředitelka školy obdržela od policisty informační materiály k bezpečnosti v silniční dopravě od oddělení BESIP, letáky a plakáty o rizicích virtuální komunikace a „policejní dárky“ pro děti v podobě omalovánek, rozvrhů, podložek, které v učebnách předala žákům.
 

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Více informací k rizikům virtuální komunikace zde...
 

Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad královéhradeckého kraje.

Čtěte také:
Mateřská škola Předměřice nad Labem – článek z preventivní akce na Královéhradecku
Policisté v sedmé třídě - článek z preventivní akce na Náchodsku
Bezpečně v silničním provozu - článek z preventivní akce na Jičínsku

 


nprap. Jan Čížkovský
15. června 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem