Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zákazy nelze brát na lehkou váhu

JIČÍNSKO - Nezodpovědnému řidiči hrozí až tři roky vězení 

                                        ilustrační foto
Tak dlouho pokoušel čtyřiatřicetiletý muž z Plzeňska štěstí, až se k němu obrátilo zády. Do roku  2014 má totiž rozsudkem Okresního soudu v Semilech uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, který údajně neustále porušoval.  
 
V pondělí 5. prosince opět usedl za volant osobního vozidla Citroën Xsara, se kterým se vydal z Nové Paky do Svobody nad Úpou a zpět. Na zpáteční cestě pak natankoval u čerpací stanice přes 50 litrů benzínu, který neuhradil. Z plné nádrže se ovšem dlouho neradoval. Před Novou Pakou už totiž na něj  čekala policejní hlídka, která ho zastavila.  Řidič se policistům představil a přitom jim sdělil, že u sebe nemá osobní doklady. Hlídku poté dobrovolně následoval na policejní služebnu, kde se přiznal k tomu, že se vydával za svého bratra a navíc, že uložený zákaz řízení vozidel vůbec nedodržuje. 

 Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Další peněžitý trest mu hrozí za odcizený benzín.

nprap. Hana Klečalová
6. prosince 2011 v 12:08

vytisknout  e-mailem