Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zákaz řízení, zřejmě žádný problém

TRUTNOVSKO - Řidička nerespektovala výzev k zastavení vozidla! 

Policisté z Hostinného včera večer odhalili řidičku, která usedla za volant i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, který jí vydal městský úřad.
Vozidla Mercedes-Benz si všimli policisté krátce po půl desáté v Rudníku. Díky osobní znalosti se domnívali, že by za volantem mohla sedět řidička v zákazu řízení. Proto neváhali a za vozidlem se rozjeli. Po několika metrech policisté dali řidiči vozidla výzvu k zastavení a to rozsvícením modrých světel a červeného nápisu STOP.  Mercedes však nereagoval výzev a pokračoval v jízdě dál.

Dále se tedy policisté rozhodli využít i zvukové znamení k zastavení vozidla, ani však toto nebylo účelné. Řidička zanedlouho odbočila vpravo na zahradu svého domu a z místa řidiče utíkala ke vchodovým dveřím do domu. Tam jí dostihli policisté a vyzvali jí k předložení dokladů. Žena nejprve dělala, že neví, o co jde.
Poté však policisty dobrovolně následovala na obvodní oddělení a tam si ještě ten večer ve zkráceném přípravném řízení vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí v případě prokázání viny až dva roky vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
5. 1. 2018, 14:00  

vytisknout  e-mailem